BEDRIJF

Een gezonde lifestyle werkt preventief tegen ziektes. Het maakt mensen vitaler waardoor genezing ondersteund wordt en daardoor beter of sneller verloopt.

Hoe houd ik mijn bedrijf gezond en mijn medewerkers tevreden?

Als bedrijf kan een gezonde lifestyle opgenomen worden in het beleid, visie van het bedrijf en/of besproken worden tijdens het functioneringsgesprek met de medewerker.

Adviseer uw medewerkers gezonder te leven. Bied voedings- en beweegadvies aan en/of stuur de medewerkers door naar een erkend en bij BGN aangesloten bedrijf zoals OMvitaal.

Een mooier gebaar als werkgever naar de medewerkers kunt u niet maken. 

OMvitaal kan dit proces ondersteunen met individuele begeleiding of met het geven van een presentatie binnen uw organisatie. OMvitaal kan bovendien assisteren bij de keuzes die gemaakt moeten worden bij de bevoorrading van de kantine, overwerk-maaltijden, recepties en dergelijke. 

Een gezonde lifestyle draagt bij aan het voorkomen van ziektes en brengt daarmee de ziektekosten naar beneden.

Individuele begeleiding

Met de persoonlijke voedings- en beweegadviezen wordt de algehele conditie van de medewerker beter en herstelt hij/zij sneller na ziekte. De medewerker krijgt meer energie en wordt productiever.

Het wordt steeds meer de verantwoording van de medewerker zelf om op de gezondheid te letten. De medewerker daarbij helpen kan zeker geen kwaad.

Afspraak

Welke aanpak wilt u, wat is de cultuur binnen uw bedrijf, zijn de ziektecijfers met de daaraan gerelateerde kosten te hoog en wat wilt u als bedrijf bedrijf uitstralen? Belangrijk is om in het voortraject de wensen en doelen helder te hebben. Neem contact op voor een kennismakingsgesprek om de doelen en wensen te bespreken.

Een goed voorbeeld doet goed volgen

Met een gezonde lifestyle is het mogelijk een gezond gewicht te krijgen en te behouden. Een gezonde lifestyle draagt bij aan het voorkomen van chronische ziektes, zoals onder andere diabetes type 2 en hart- en vaatziekte.  

Daarbij geeft het Wereld Kanker Onderzoek Fonds het volgende aan:

Het Wereld Kanker Onderzoek Fonds: 

Wist je dat we een derde van de gevallen van de meest voorkomende kankersoorten kunnen voorkomen door gezond te eten, voldoende te bewegen en een gezond gewicht te behouden? In deze schatting zijn de gevallen van kanker die door roken worden veroorzaakt niet meegenomen.

(Bron: Wereld Kanker Onderzoek Fonds). 

Vergoeding verzekering

De consulten van OMvitaal worden door de meeste
verzekeraars geheel of gedeeltelijk vergoed. 
Uw verzekeraar kan u daarover meer vertellen.